click here for English text: 

Minke Hylarides

Musicoloog Minke Hylarides is de persoon achter Nota bene.
Minke Hylarides studeerde muziekwetenschap in Utrecht. In die tijd werd haar interesse gewekt voor de notatie van de muziek uit renaissance en barok.

Ruim tien jaar werkte Minke als orkestbibliothecaris voor Ton Koopman en diens Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. In deze jaren werd de basis gelegd voor haar werk als muziekkopiist cq. muziekediteur. Inmiddels heeft zij ruim 20 jaar werkervaring voor diverse opdrachtgevers als het Muziekcentrum van de Omroep, Donemus, het Nederlands Muziekinstituut en natuurlijk het Amsterdam Baroque Orchestra.

Het werk van Nota bene kenmerkt zich door de heldere layout en de precisie van de notentekst. Hierdoor gaat geen kostbare repetitietijd verloren in het corrigeren van eventuele fouten of slecht leesbare partijen.

Naast musicoloog is Minke ook kaasmaakster en maakt gemiddeld eens per week Remekerkaas in Lunteren. Zij werkte op verschillende boerderijen waar ze kaas maakte van zowel koemelk als van schapenmelk. Ook maakte ze rauwmelkse boter. Bovendien geeft Minke de zuivelcursus  “Kaas in de Keuken” voor hobbykoks en zuivelamateurs.
Meer daarover in het tabblad zuivel.

 


Minke Hylarides

Musicologist Minke Hylarides is the name behind Nota bene.
Minke
Hylarides studied musicology at the University of Utrecht, where her interests awakened of the notation of the music from the renaissance and the baroque eras.

For more than ten years Minke had worked as the librarian for Ton Koopman and his Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. During these years a firm basis of experience was laid for her activities as a music engraver and editor. At the moment she has more than 20 years of working experience for clients like the Netherlands Broadcasting Music Center, Donemus, the Netherlands Music Institute and the Amsterdam Baroque Orchestra.

Nota bene engravings can be recognized by quality and clearness in layout. This way no expensive rehearsal time is wasted on inaccuracies in notes or in reading.

Nota bene zuivel: cheese and dairy

Apart from musicologist, Minke is also a cheesemaker. She has worked on different cheese farms, making cheese from cow’s milk as well as sheep’s milk. She also makes raw butter.
About once a week she makes cheese on a cheese farm in Lunteren (Remeker cheese).

Minke also gives dairy courses for amateur cooks called “Kaas in de Keuken” (Cheese in the Kitchen).